Juridisk uklarhed om fartgrænser uden byskilt

28 september, 2023 | 10:30
- Af Victoria Strøbæk
Kørerlærer påpeger manglende byskilt som årsag til fartbøder på Grønmarken
DEKLARATION
Kilde:KunMors
Billedetekst: Foto: Christina Telep - Unsplash

En kontroversiel situation har udspillet sig på Grønmarken i Nykøbing, hvor bilister har fået fartbøder uden at have set et byskilt. Keld Kortegaard, ejeren af Kelds Køreskole, protesterer mod bøder uddelt på strækningen, der fører til Limfjordsvej. Han hævder, at den manglende skiltning skaber en juridisk gråzone, som gør det uklart for bilister, om de befinder sig i en byzone og dermed skal sænke farten.

Selvom politiet har blitzet bilisterne for at køre for stærkt på Grønmarken, er det manglen på et byskilt, der er centrum for uenigheden. Jørgen Christensen, politikommissær fra Operativ Færdsel i Midt- og Vestjyllands Politi, forklarer, at ifølge reglerne kan tavler undlades på mindre betydende veje som Grønmarken, især når de ikke er belagt med asfalt eller fliser.

Keld Kortegaard mener dog, at dette skaber en farlig situation for bilister, der ikke er bekendt med området. Han har opfordret Morsø Kommune til at opsætte et byskilt, men kommunen siger, at afgørelsen ligger hos politiet.

Der er også andre skilteproblemer i området ifølge Keld Kortegaard, der har indsamlet over 30 eksempler på fejlagtig skiltning i Nykøbing. Kommunen siger, at de vil tage dialogen med Kortegaard og sørge for opdateret og korrekt skiltning i området.

Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt