iNordjylland.dk

Danske dieselregler koster også svenskere dyrt: Hundredevis modtager bøder ved kørsel til København

19 november, 2023 | 15:00
- Af Victoria Strøbæk
Nye danske dieselregler resulterer i bøder til 644 svenskere, der har overset kravene, når de kører ind i København. En svensk bilist deler sin forvirring og frustration over de uventede bøder.
Beskrivelse: Diesel, bil
DEKLARATION
Kilde:Berlingske
Billedetekst: Foto: Jennifer Latuperisa-Andresen - Unsplash

København har i over halvanden måned været en miljøzone, hvor ældre dieselbiler, klassificeret som Euronorm 1-4, ikke er velkomne uden et godkendt partikelfilter. Reglen, der trådte i kraft den 1. oktober, har dog ikke kun påvirket danske bilister, men også mange svenskere, der nu modtager bøder for at bryde reglerne ved indkørsel til København og Frederiksberg.

Ifølge det svenske medie Aftonbladet har 644 svenske bilister modtaget bøder for at køre i dieselbiler i den danske hovedstad. En af dem er 62-årige Helene Aurell, der blev pålagt en bøde på 3.000 danske kroner, efter hun i sin Opel fra 2011 kørte fra sit hjem uden for Simrishamn til København i slutningen af oktober.

Aurell udtrykte sin forvirring og utilfredshed med bøden, idet hun hævdede, at informationen om de danske dieselregler var begrænset på nettet. Hun mener, at det er urimeligt at pålægge så høje bøder for en ny regel, især når informationen ikke er let tilgængelig.

Den svenske transportstyrelse afviser ansvar for at informere bilister om regelændringer i andre lande. Ifølge Per Öhlund, en efterforsker ved den svenske transportstyrelse, er det den enkelte bilists eget ansvar at kende reglerne for bilkørsel i udlandet.

Bøderne er ikke kun blevet pålagt svenske bilister; mange danskere har også modtaget bøder i Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune, hvor der alene er udstedt 2.733 bødeforlæg. I alt er der udstedt 4.812 bøder i de fire største danske byer, herunder Odense, Aarhus og Aalborg, hvor de nye dieselregler også gælder.

Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt