iNordjylland.dk

Priser på elektricitet stiger med ny ordning – Sådan undgår du øgede omkostninger

17 november, 2023 | 09:00
- Af Victoria Strøbæk
Fra 1. januar 2024 implementerer størstedelen af landets netselskaber Tarifmodel 3.0, hvilket betyder højere priser i spidsbelastede perioder. Heldigvis er der løsninger som intelligent energistyring, der kan hjælpe forbrugerne med at undgå de øgede omkostninger.
Beskrivelse: lys, elektricitet
DEKLARATION
Kilde:Viasol A/S - Ritzau
Billedetekst: Foto: Alessandro Bianchi - Unsplash

Fra det nye år vil en stor del af Danmarks netselskaber indføre en ny ordning, Tarifmodel 3.0, der resulterer i højere priser under spidsbelastede perioder. Den stigende elektrificering af samfundet, drevet af varmepumper og elbilladere, har skabt udfordringer for infrastrukturen, som ikke kan følge med den øgede efterspørgsel. For at undgå omkostningstunge udvidelser af infrastrukturen, har Forsyningstilsynet introduceret Tarifmodel 3.0 som en alternativ løsning. Modellen gør strømmen betydeligt dyrere i perioder med høj belastning og billigere i stille perioder, og den vil omfatte 2,8 mio. forbrugere fra 1. januar 2024.

Enkelte netselskaber, som RAH Net A/S, har allerede implementeret Tarifmodel 3.0 og viser, at priserne i spidsbelastede perioder kan være op til 800% højere end i lavlastperioder. Forbrugerne står derfor overfor udfordringer med at holde omkostningerne nede, men der er løsninger til rådighed.

Intelligent energistyring er en effektiv metode til at undgå de dyrere tariffer. Virksomheder som Viasol A/S tilbyder innovative løsninger som “Heartbeat,” der er tilsluttet hjemmets energisystem. Dette system trækker data fra elbørser og vejrudsigter for at optimere elforbruget og undgå spidsbelastede perioder. Eksempelvis kan systemet automatisk forsinke opladningen af elbiler, indtil priserne falder i lavlastperioder.

Med intelligent energistyring kan forbrugerne også drage fordel af husbatterier og solceller ved at prioritere egenproduktion af energi, når priserne er høje. Dette bidrager til at holde omkostningerne nede og sikre en mere bæredygtig energianvendelse.

Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt