Novo Nordisk’s gratis medicin til ansatte vurderes som mulig lovovertrædelse

15 november, 2023 | 08:00
- Af Victoria Strøbæk
Lægemiddelstyrelsen undersøger nu, om Novo Nordisk's praksis med at refundere udgifter til medicin for deres medarbejdere er i strid med loven.
Beskrivelse: medicin, læge, piller
DEKLARATION
Kilde:Ritzau - Berlingske
Billedetekst: Foto: Christina Victoria Craft - Unsplash

Ifølge en rapport fra Frihedsbrevet kan Novo Nordisk’s tilbagebetaling af medicinomkostninger til deres ansatte potentielt være i strid med lægemiddelloven. Lægemiddelstyrelsen overvejer sagen, da det normalt ikke er tilladt at udlevere gratis medicin til offentligheden i henhold til loven.

Ifølge Lægemiddelstyrelsen kan det betragtes som en overtrædelse af lægemiddelloven, hvis en virksomhed refunderer alle udgifter i forbindelse med en ansats køb af lægemidler. Novo Nordisk forsvarer sig ved at påpege, at de ikke direkte uddeler medicin til medarbejderne, men blot dækker dokumenterede udgifter baseret på kvitteringer.

Trods Novo Nordisk’s forsikringer mener Lægemiddelstyrelsen stadig, at det kan betragtes som vederlagsfri udlevering, hvis en virksomhed dækker alle omkostninger ved køb af lægemidler på et apotek. Derfor planlægger Lægemiddelstyrelsen at kontakte Novo Nordisk for yderligere oplysninger om virksomhedens ordning.

Novo Nordisk, kendt for produkter som diabetesmidlet Ozempic og vægttabsmidlet Wegovy, har oplevet en betydelig stigning i omsætningen som følge af salget af disse produkter. I løbet af de første ni måneder af året har virksomheden haft en omsætning på 166 milliarder kroner, hvilket repræsenterer en stigning på 29 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Lægemidler som Ozempic og Wegovy, begge indeholdende det aktive stof semaglutid, har været afgørende for Novo Nordisk’s succes, da de har vist sig at reducere appetitten og dermed generere betydelige indtægter for selskabet.

Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt