iNordjylland.dk

Skrabekalenderen udfordrer traditionerne: Hver femte dansker prioriterer den over juleklassikere

5 december, 2023 | 20:00
- Af Victoria Strøbæk
En ny undersøgelse afslører, at Quick juleskrabekalenderen vinder over risalamande, konfekt og brune kartofler i danskernes juleprioriteter. Trods næsten 30 år på markedet har kalenderen bevaret sin popularitet og anses nu som en vaskeægte juleklassiker.
Info:
Jul, juletræ, pynt
Foto: Rodion Kutsaiev - Unsplash

Danskerne har talt, og skrabekalenderen har overraskende overhalet tre af de mest elskede juletraditioner. Ifølge en undersøgelse foretaget af YouGov for Danske Spil anser mere end hver femte dansker den ikoniske Quick juleskrabekalender som vigtigere end risalamande, konfekt og brune kartofler.

Den røde juleskrabekalender, der har været en del af danskernes julemåned i snart tre årtier, er blevet en institution med knap 2,4 millioner eksemplarer trykt i år. En overraskende 23 procent af deltagerne i undersøgelsen placerer kalenderen over den traditionelle risalamande, mens 22 procent mener, at både hjemmelavet julekonfekt og brune kartofler er mindre vigtige.

Malene Mølgaard, adm. direktør hos Danske Lotteri Spil, udtaler, “Tallene peger på, at skrabekalenderen er meget mere end et skrabespil. Den er en fast juletradition, der afspejler vores måde at fejre jul på med hygge, spænding og forventningens glæde, og vi kan se, at skrabekalenderen for hver femte dansker er vigtigere end både risalamanden, den hjemmelavede konfekt og de brunede kartofler.”

Hvert år sælges mere end 2 millioner Quick-skrabekalendere, og kalenderen har udmærket sig med en hovedgevinst på 1 million kroner siden 1994. Udover at være en juleklassiker vil skrabekalenderen i julen 2023 også blive udstillet på Nationalmuseet som en del af en udstilling om julens traditioner.

Faktaboks:

  • Hvert år bliver der solgt mere end 2 millioner Quick-skrabekalendere.
  • Der er vundet i alt 72 millioner kroner i førstepræmier siden 1994.
  • Hovedgevinsten har altid været 1 million kroner.
  • I kalenderens første år, 1994, solgte den ca. 1 million eksemplarer.
  • Ni ud af ti voksne danskere kender julekalenderen.
  • Knap halvdelen af danskerne har prøvet at skrabe forud på kalenderen.
  • Danske Spils skrabekalender udstilles på Nationalmuseet i julen 2023.

Kilder:

  • Danmarkidag, Danske Spil A/S.
DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt