iNordjylland.dk

Forskere lærer kunstig intelligens at ‘Smage’ Vin

5 december, 2023 | 21:00
- Af Victoria Strøbæk
Københavns Universitet og DTU forskere har brugt menneskelige smagsindtryk til at forbedre algoritmer i vin-apps som Vivino, Hello Vino og Wine Searcher, hvilket giver mere præcise anbefalinger til forbrugerne.
Info:
Vin
Foto: Hermes Rivera - Unsplash

Forskere fra Københavns Universitet og DTU har fundet en ny tilgang til at forbedre kunstig intelligens i vin-apps. Ved at integrere menneskelige smagsindtryk har de skabt mere nøjagtige forudsigelser af forbrugernes vinpræferencer. Ved at digitalisere data fra vinsmagninger og kombinere dem med hundredtusindvis af vinetiketter og anmeldelser har forskerne udviklet en avanceret algoritme. Denne model, som inkorporerer smagsdimensioner, viser sig at være mere effektiv end traditionelle metoder baseret på billeder og tekst. Projektet åbner døren for anvendelse af lignende tilgange inden for øl, kaffe og andre fødevareprodukter.

Faktaboks:

  • Forskerne afholdt vinsmagninger med 256 deltagere, der rangerede vine baseret på smagsligheder.
  • Data fra vinsmagningerne blev kombineret med Vivinos vinetiketter og anmeldelser for at skabe et omfattende datasæt.
  • Den udviklede algoritme med smagsdimensioner viste sig at give mere nøjagtige vinpræferencer end traditionelle metoder.
  • Metoden kan overføres til andre mad- og drikkevarer som øl og kaffe.
  • Projektet er offentliggjort på en åben server til fri brug.

Kilder: Københavns Universitet, DTU, Vivino

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt