iNordjylland.dk

Sundhedsstyrelsen åbner op for midler til styrket inddragelse af mennesker med psykiske lidelser og deres pårørende

5 oktober, 2023 | 14:00
- Af Redaktion
Sundhedsstyrelsen fornyer sit engagement i at forbedre inddragelsen af mennesker med psykiske lidelser og deres pårørende gennem frivillige organisationer og foreninger. Efter at have tildelt midler til fem projekter i juni 2023, er der stadig midler til rådighed i puljen. Dette betyder, at frivillige organisationer og foreninger nu har mulighed for at søge om støtte til deres inddragelsesprojekter.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Behovet for øget inddragelse

Der er fortsat et påtrængende behov for at forstærke indsatsen for at inddrage både borgere med psykiske lidelser og deres pårørende i behandlingsforløbene. Derfor bliver satspuljen fra 2019-2022 med titlen “Bedre inddragelse af mennesker med psykiske lidelser og deres pårørende gennem civilsamfundet” nu videreført.

Når mennesker med psykiske lidelser og deres pårørende deltager aktivt i beslutningsprocessen om, hvordan deres behandlingsforløb skal udformes, er resultatet ofte mere vellykket. Inddragelse af både patienten og de pårørende spiller en afgørende rolle i denne indsats og skaber et mere ligeværdigt forhold mellem fagpersoner og brugerne.

Mulighed for ansøgning

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu frivillige organisationer og foreninger til at søge midler til at enten videreføre eksisterende projekter eller lancere nye projekter, der sigter mod at styrke inddragelsen af borgere med psykiske lidelser og deres pårørende.

Denne pulje, administreret af Sundhedsstyrelsen, udgør en del af udmøntningsaftalen for 2023-2026 inden for sundhedsområdet og har en bevilling på ca. 3,8 millioner kroner til genopslag. Ansøgningsfristen for puljen er fastsat til den 14. november 2023.

Alle frivillige organisationer og foreninger, evt. i samarbejde med kommuner og regioner, er velkomne til at ansøge om midler fra denne pulje med det formål at styrke inddragelsesinitiativerne. Kilden til denne artikel er Sundhedsstyrelsen.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Sundhedsstyrelsen
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt