iNordjylland.dk

Skole dropper skriftlige opgaver på grund af ChatGPT

3 december, 2023 | 17:00
- Af Victoria Strøbæk
True North Efterskole har besluttet at afskaffe skriftlige afleveringer på grund af udfordringer med ChatGPT, der nu har eksisteret i et år. Elevernes brug af den kunstige intelligens har skabt bekymring om troværdigheden af skriftligt arbejde, og en ekspertgruppe forventes at komme med anbefalinger for at tackle problemet i løbet af december.
Info:
Læse
Foto: Sarah Noltner - Unsplash

Med ChatGPT, der fejrer sit etårs jubilæum, er det nu blevet muligt for elever at producere skoleopgaver på få sekunder. Dette har skabt en udfordring for undervisere, der har svært ved at afgøre, om eleverne snyder. True North Efterskole har reageret på udfordringen ved at fjerne skriftlige afleveringer i det store hele og er gået over til mundtlig præsentation som video eller podcast. Afdelingsleder Michael Sørensen forklarer, at dette sikrer, at eleverne forstår stoffet og ikke blot kopierer fra ChatGPT.

Eleverne har ifølge Sørensen taget godt imod ændringerne. ChatGPT, lanceret af OpenAI for et år siden, har opnået omkring 180 millioner brugere globalt, inklusive danske skole- og gymnasieelever, selvom brugen ikke er tilladt til prøver.

Formanden for Gymnasieskolernes Lærerforening, Tomas Kepler, udtrykker bekymring for, hvad ChatGPT betyder for troværdigheden af elevernes skriftlige arbejde og prøver. En ekspertgruppe vil i december fremlægge anbefalinger for at håndtere dette snyderi.

Samtidig opfordrer Kepler til en omfattende revision af eksamensformerne i lyset af kunstig intelligens’ påvirkning. Han spekulerer på, om de nuværende prøveformer stadig er levedygtige og kalder det potentielt det endelige dødsstød for mange eksisterende testmetoder.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Berlingske
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt